Президент в Кам’янці-Подільському

23Чер

У Кам’янці-Подільську президент провів наради з представниками туристичної галузі.

Президент Володимир Зеленський поставить завдання Міністерству закордонних справ розглянути можливість лібералізації візового режиму для іноземців, які відвідують Україну з туристичною метою. Про це Глава держави повідомив на зустрічі з представниками туристичної галузі на території Кам’янець-Подільської фортеці у рамках робочої поїздки до Хмельницької області.

На думку Президента, скасувати візи можна для громадян Китаю, Австралії, Нової Зеландії чи арабських країн, які приїжджають до України як туристи.

«Потрібно лібералізувати візову політику: якщо країни скасовують візи для українців, які до них приїжджають, ми для них скасовуємо. Нам треба конкурувати за туриста», – сказав Володимир Зеленський.

За оцінками туроператорів, іноземець за день витрачає 120-150 доларів і в середньому перебуває в Україні три-чотири дні.

Президент закликав представників галузі разом попрацювати над тим, щоб зацікавити іноземних туристів у відвідинах унікальних місць у нашій країні.

«Є речі в Україні, яких немає в інших країнах, на які хочеться подивитись та показати їх західному туристу. Що ми можемо зробити безпосередньо цього літа, щоб залучити іноземного, західного туриста, який привозить гроші? – зазначив він.

Глава держави також наголосив, що зараз через пандемію коронавірусу та закриття кордонів з’явилися можливості для розвитку внутрішнього туризму, і українська влада має намір працювати над збільшенням туристичної привабливості України.

«Через коронавірус ми бачимо, що внутрішній туризм в Україні може бути дуже популярним. Питання – що може зробити влада для туризму», – наголосив Володимир Зеленський.

Президент запропонував визначити у кожній області України «туристичний магніт» – об’єкт, який міг би розвивати владу та бізнес для залучення туристів.

«Моя логіка була дуже простою: зробити історію «магнітів» у кожній області. Десь стоїть щось недобудоване, десь треба заново збудувати. Це ваш бізнес. Ми зацікавлені, щоб він розвивався та наповнював бюджет», – пояснив Глава держави.

Представники туристичної галузі наголосили, що сьогодні справді відкрилося безпрецедентне вікно можливостей для розвитку туризму. Але часу для цього дуже мало.

Глава держави запропонував визначити конкретні кроки, які можна зробити швидко для стрімкого збільшення туристичної привабливості України.

Учасники зустрічі зазначили, що Україна – дуже гарна країна і є привабливою для подорожей, але треба зламати стереотип, що мандрувати Україною – не модно. Тому серед основних завдань – запуск медіакампанії щодо популяризації туризму в Україні.

Крім того, представники звернули увагу на те, що в нашій країні мало хороших готелів, і доцільним було запровадження цільових пільгових кредитів під будівництво готелів та резортів. Також порушувалося питання запровадження пільгової ставки ПДВ для туристичної галузі.

Глава держави виступив за розробку концепції розвитку туристичної галузі України.

Президент також прогулявся вулицями Кам’янця-Подільського і взяв участь в екскурсії музеєм мініатюр просто неба “Замки України”. На згадку він придбав сувеніри – магніти із зображенням історичної частини міста.

Спробував традиційну українську грибну юшку у ресторані «Пуаро», «Гала Готель»